Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Bruggen zetten bij Tandartspraktijk ter Meulen Tilburg

Laat voor een mooi egaal resultaat een brug zetten bij Tandarts ter Meulen in Tilburg.

Een brug dient ter vervanging van één of meerder missende tanden of kiezen. In wezen is een brug hetzelfde als een kroon, het grote verschil is echter dat de brug over meerdere gebitselementen wordt gezet.

Wanneer kan ik een brug laten zetten?       

Wanneer er één of meerdere gebitselementen afwezig zijn én er zijn nog gebitselementen aanwezig aan weerszijden van het diasteem kan een brug vervaardigd worden. Er wordt dan op deze elementen (zogenaamde pijlerelementen) een kroon geplaatst met daartussen een brugdeel. Dit vormt uiteindelijk één geheel. Wanneer de pijlerelementen echter gaaf of voorzien van een slechts een kleine vulling is het zonde om hierop een kroon te vervaardigen. In deze situatie is een implantaat een betere keuze.

Hoe verloopt de behandeling van het zetten van een brug?

Het zetten van een brug verloopt in een aantal stappen. U dient hiervoor 2 à 3 keer bij de tandarts te komen. Het maken van de brug kan niet op locatie, dit vindt plaats in het tandtechnisch laboratorium.

Bij de eerste afspraak worden de pijlers bijgeslepen zodat er bij de plaatsing van de brug genoeg ruimte is. Daarna maakt de tandarts een afdruk van het gebit inclusief de afgeslepen tanden, aan de hand hiervan maakt het tandtechnisch laboratorium een mal voor het ontwikkelen van de brug. Door middel van een beetregistratie bekijkt de tandarts hoe het boven- en ondergebit op elkaar aansluiten. Dit is nodig om de hoogte van de brug te bepalen.

Verder ontwikkelt en zet de tandarts een noodvoorziening over de afgeslepen tanden zodat deze goed beschermd blijven, anders loopt u het risico dat de tanden scheef komen te staan waardoor de brug niet meer past. Bij de laatste afspraak plaatst de tandarts de brug en zet hij deze ook vast. Hierbij wordt er goed op gelet hoe de brug aansluit, waar nodig slijpt de tandarts de brug bij.

Maak een afspraak met Tandartspraktijk ter Meulen voor het zetten van een brug

Tandartspraktijk Ter Meulen heeft de juiste kennis en het juiste personeel in huis om een brug nauwkeurig in uw gebit te plaatsen. Maak een afspraak voor het zetten van een kroon zodat u zorgeloos kunt leven met een gezond gebit. Heeft u nog vragen over een van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!

Informatiefolder over bruggen

Bekijk