Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Composiet Facings Tilburg | Ter Meulen

Facings van composiet bij Ter Meulen

Facings zorgen ervoor dat uw gebit er weer mooier uitziet. Met composiet facings kunnen de stand, kleur en vorm van uw tanden snel en gemakkelijk verbeterd worden. Tandartspraktijk Ter Meulen is specialist in composiet facings en plaatst geheel professioneel uw nieuwe facing. Uw beschadigde tanden zien er weer zo goed als nieuw uit en u bent een esthetisch gebit rijker, wat natuurlijk een enorme impact heeft op uw totale uitstraling!

Wat zijn composiet facings?

Een facing of veneer (ook wel schildje, facet of schaaltje genoemd) is een tandheelkundige restauratie die gemaakt is van porselein. Deze facings worden over uw tanden geplaatst.

Waarom zou je composiet facings laten plaatsen?

Door composiet facing te plaatsen kan een gebit veel mooier worden gemaakt. Uw afgebroken tanden en/of kiezen kunnen met deze schildjes hersteld worden. Naast de afgebroken tanden, kunnen facings van composiet ook spleetjes opvullen. Daarnaast zorgen de facings voor wittere tanden en wordt de stand van uw tanden verbeterd.

Voordelen composiet schildjes

Het laten zetten van schaaltjes is goed voor uw achterstallige gebit, omdat:
•    Relatief goedkoop
•    Binnen een dag geplaatst

Hoe worden composiet facings geplaatst?

Voor de facing gezet wordt, wordt uw tand tot een klein puntig tandje geslepen. De tand wordt niet glad gepolijst, omdat facings beter blijven zitten op een ruw oppervlak.

Na het slijpen, worden de facings door gespecialiseerde tandheelkundige technici gemaakt. Met behulp van een afdruk van uw gebit (die na het slijpen gemaakt wordt), worden deze facets gemaakt.

Wanneer de schildjes klaar zijn, worden deze met een hechtmateriaal op uw tanden gezet. Daarna worden ze met een speciale lamp uitgehard.

In de tijd tussen het afslijpen van de tand en het daadwerkelijke plaatsen van de definitieve facings van composiet krijgen patiënten tijdelijke facings.

Composiet Facings: Foto’s voor en na de behandeling

Voor de behandeling met composiet facings.

Composiet Facings voor en na

Na de behandeling met composiet facings.

Facings na behandeling

Informatiefolder over facings

Bekijk