Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Tandartspraktijk Ter Meulen uit Tilburg herstelt

Voor de behandeling
Voor de behandeling

Tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling

Na de behandeling
Na de behandeling

Informatiefolder over slijtage

Bekijk

Tandartspraktijk Ter Meulen uit Tilburg herstelt

Over uw tanden zit een laagjes tandglazuur. Hoewel dit een hard laagje is zal deze toch slijten na verloop van de tijd. We gebruiken onze tanden immers zo veel. Maar ook door het verkeerd gebruiken van de tandenborstel of het nachtelijke tandknarsen kan extreme slijtage sneller ontstaan. Gebitsslijtage kan ook ontstaan door verlies van tandweefsel door oorzaken zoals cariës, bekend als gaatjes en tandbederf.

Wanneer uw gebit slijt worden de tanden en kiezen steeds korter. Het korter worden van tanden en/of kiezen kan nadelige consequenties hebben voor het hele gebit. De korte tanden beïnvloeden negatief de esthetiek en functie van het gebit. Daarnaast kan gevoeligheid ontstaan bij de gebitselementen door het ontbreken van de beschermende glazuurlaag. Bij vergevorderde slijtage kan zelfs kiespijn ontstaan door ontsteking/afsterven van de zenuw in de holte van de kies.

Slijtage aan uw gebit tegengaan

Door tweemaal per dag uw tanden te poetsen met een zachte tandenborstel en eenmaal per dag gebruik te maken van tandenstokers of ragers gaat u slijtage al voor een deel tegen. Maar ook zuren hebben een grote invloed op uw tanden. Tandartspraktijk Ter Meulen raadt u daarom aan om voedingsmiddelen met zuren niet de hele dag door te eten, en zure dranken niet te lang in uw mond te laten. Zo kunt u Jus d’orange bijvoorbeeld met een rietje drinken om de tanden te sparen. Eet of drinkt u wel graag zure producten? Dan kunt u dit voor een deel neutraliseren met water, melk of kaas.

Tandartspraktijk Ter Meulen voor uw slijtage

Door de slijtage kan het zijn dat uw tanden erg gevoelig worden. Dit kan een gevolg zijn van blootliggende tandhalzen. Als maatregelen tegen slijtage niet helpen kan de tandarts een laklaagje aanbrengen om de tandhals minder gevoelig te maken. Tevens kan de tandarts reed verloren weefsel aanvullen met restauratiemateriaal en kan er een beschermplaat gemaakt worden. Bij gevorderde slijtage wordt er samen met u gekeken naar de mogelijkheid om versleten gebitselementen te herstellen.

Informatie of inschrijven

Heeft u behoefte aan meer informatie over slijtageherstel, preventie, een eerste consult bij Tandartspraktijk Ter Meulen of wilt u zich inschrijven als patiënt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of schrijf u hier in als nieuwe patiënt.