Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Implantaten - Tandartspraktijk ter Meulen Tilburg

Maak uw gebit weer compleet met een tandheelkundig implantaat

Tandheelkundige implantaten kunnen zowel worden toegepast als u één, meerdere of alle tanden en kiezen mist. Een implantaat is in feite een kunstwortel van metaal (titanium) met daarop een coating van dezelfde structuur als het kaakbot. Na de plaatsing groeit de implantaat en het kaakbot aan elkaar vast.

Wanneer kom ik in aanmerking voor het plaatsen van implantaten?

Zoals gezegd kunnen implantaten geplaatst worden wanneer u één of meerdere gebitselementen mist. Ook wanneer u alle tanden mist is het plaatsen van implantaten een mooie oplossing; uw kunstgebit wordt hier dan op vast geklikt.

In principe kan bij iedereen met een volgroeid kaakbot een implantaat geplaatst worden. Wel geldt als voorwaarde dat uw kaakbot en tandvlees gezond moeten zijn. Na onderzoek en in overleg met u bepalen we samen of het plaatsen van implantaten zinvol en mogelijk is. Wanneer het kunstgebit niet meer goed zit omdat er weinig houvast is, dan is twee tot vier implantaten ook een goede oplossing. Daarna wordt er een gehele prothese gemaakt die vastklikt op het kunst gebit.

Tandarts Ter Meulen plaatst zelf echter geen implantaten, wel werkt hij nauw samen met erkende implantologen die implantaten op verwijzing plaatsen. Tandarts Ter Meulen vervaardigt wel de voorzieningen die hierop geplaatst worden (kronen, bruggen, protheses) en verzorgt de nazorg.

Maak een afspraak met Tandartspraktijk ter Meulen voor een consult

Wilt u weer zorgeloos genieten van een gezond en natuurlijk gebit? Denkt u dat implantaten de ideale oplossing zijn voor uw gebit? Maak een afspraak met Tandarts Ter Meulen en ontvang antwoord op uw vragen. Tandarts Ter Meulen geeft u graag een consult over de plaatsing van implantaten en de nazorg hiervan. Voor vragen over onze diensten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Informatiefolder over implantaten

Bekijk