Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Kronen plaatsen bij Tandartspraktijk ter Meulen in Tilburg

Een kroon plaatsen is de aangewezen oplossing wanneer een (beschadigde) tand of kies er weer mooi en natuurlijk uit moet zien. Het zetten van een kroon lijkt op het aanbrengen van een facing, maar gaat hierbij een stapje verder.

Een kroon gaat in tegenstelling tot een facing helemaal over de tand heen. Ook wordt, voordat een kroon kan worden geplaatst, helemaal rondom de tand een laag afgesleept. Een kroon laten plaatsen gebeurt bij Tandartspraktijk Ter Meulen uiteraard altijd op maat en heeft tot gevolg dat uw nieuwe tand(en) er natuurlijk en esthetisch uitzien.

Wanneer moet u een kroon laten plaatsen?

Een kroon wordt evenals een facing gezet om tanden functioneel te houden en een mooier uiterlijk te gegeven. Het zetten van composiet of porseleinen facings is echter niet altijd mogelijk, omdat de betreffende tand teveel verzwakt kan zijn door grote vullingen, vele wortelkanaalbehandelingen, of omdat de beet dat niet toelaat.

Een kroon laten plaatsen door een specialist is dan de beste oplossing. De hele tand wordt dan voorzien van een porseleinen kapje in de vorm en kleur van een gave en natuurlijk uitziende tand. Ook kiezen kunnen soms zo erg toegetakeld zijn, dat het mooi en functioneel houden van de kies voor de langere termijn alleen met een kroon gerealiseerd kan worden.

Meer alternatieven van facings en kronen

Onder de alternatieven van facings steken kronen met kop en schouder boven de rest uit. Kronen bedekken zowel de voor- en achterkant van uw tand, waardoor uw hele tand tot wortel is beschermd tegen tandbederf. Een kroon laten plaatsen vormt zowel op korte als lange termijn de beste oplossing voor mensen met beschadigde tanden.

Het plaatsen van een kroon wordt echter steeds vaker opgeschoven door de toepassing van alternatieven. Hierbij kan gedacht worden aan tanden trekken, tanden bleken of een beugel. Vanuit een tandheelkundig opzicht is een beugel erg belangrijk voor uw gebit, omdat u tanden veel makkelijker schoon te houden zijn als ze allemaal netjes op hun plek staan. Scheve tanden maken poetsen lastiger en hebben op de lange termijn tandbederf tot gevolg. Ook de overige alternatieven kunnen soms de levensduur van uw gebit met wel tientallen jaren verlengen!

Maak vandaag nog een afspraak om een kroon te laten plaatsen door Tandarts Ter Meulen in Tilburg

Wij helpt u graag aan een stralend gebit. Maak snel een afspraak om een kroon te laten plaatsen bij Tandartspraktijk Ter Meulen in Tilburg door te bellen naar: 013 – 543 65 54. Bent u nog geen patiënt bij ons in Tilburg? Schrijft u zich dan vandaag nog in als nieuwe patiënt. Heeft u nog vragen? Vul dan hier het contactformulier in.

Informatiefolder over kronen

Bekijk