Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Mondhygiëne bij Tandartspraktijk ter Meulen Tilburg

Mondhygiëne behandelingen Tilburg

Mondhygiëne behandelingen worden in onze praktijk uitgevoerd door de mondhygiëniste of door de preventie-assistentes. Een mondhygiëniste is een paramedicus die zelfstandig behandelingen uitvoert. Zij richt zich vooral op het voorkomen en genezen van tandvleesaandoeningen bij cliënten met matige tot uitgebreide tandvleesproblemen.

Wat doet de mondhygiënist?

De opleiding van de mondhygiënist is de laatste jaren is verbeterd en uitgebreid, hierdoor is de mondhygiënist ook bevoegd om kinderen tot achttien jaar te behandelen. Dit houdt in dat de mondhygiëniste zich ook bezighoud met preventie en met de behandeling van gaatjes (cariës) in het melkgebit. Door meer aandacht, duidelijkheid en structuur geven zij het kind extra steun zodat deze beter leert omgaan met de tandheelkunde. De preventie-assistente is een assistente die door een extra opleiding bevoegd is tot het geven van voorlichting en poetsinstructie en het reinigen van het gebit van tandsteen, aanslag en plak. Zij richt zich vooral op het voorkomen en genezen van beginnende tandvleesproblemen.

Het takenpakket van een mondhygiënist en preventie-assistente:

Afspraak maken bij de mondhygiënist van Tandartspraktijk ter Meulen Tilburg

Wilt u een afspraak maken bij de mondhygiënist? Bel dan naar het nummer bovenaan de pagina of stel uw vraag via contact. Ook kunt u zich inschrijven als nieuwe patiënt, hiervoor dient u het inschrijfformulier in te vullen.