Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Porseleinen facings Tilburg | Ter Meulen

Porseleinen facings Tilburg | Ter Meulen 

Kleur of vorm veranderen met porseleinen facings 

Een facing, ook wel veneers genoemd, is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Door een facing te plaatsen kunt u de vorm of de kleur van uw tand veranderen. Heeft u bijvoorbeeld een spleetje tussen uw tanden, een afgebroken hoekje, een scheve tand of wilt u verkleurde tanden weer wit maken? Dan is een porselein facing met zijn natuurlijke uitstraling erg geschikt. Voor porselein facings in Tilburg bent u bij Tandartspraktijk Ter Meulen aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder en zorgen ervoor dat u weer vol zelfvertrouwen durft te lachen! 

Hoe werkt het plaatsen van de porseleinen facings?  

Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand af. Zo past de facing goed over uw tand heen en voelt het comfortabel aan. Aan de hand van een afdruk van uw afgeslepen tand, maakt de tandarts een porselein facing die nauw aansluit op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Tijdens uw tweede bezoek zal de tandarts de nieuwe facing plaatsen met een speciale lijm. 

Een porseleinen facing voelt net als een eigen tand. Natuurlijk is het in het begin even wennen, maar na een paar dagen weet u niet meer beter. Met een facing kan en mag u alles eten, maar moet u wel rekening houden met de kwetsbaarheid ervan. Bijt bijvoorbeeld niet op harde dingen als zuurtjes of de achterkant van een pen om beschadigingen te voorkomen. 

Porseleinen facings verzorgen 

Een porseleinen facing gaat vijf tot tien jaar mee. Zoals u waarschijnlijk wel zou verwachten zal roken, veel thee of koffie voor snelle verkleuring zorgen en kan tandknarsen of nagelbijten ervoor zorgen dat de porselein facings sneller slijten. Gelukkig is het altijd mogelijk om versleten of beschadigde facings in Tilburg bij Tandartspraktijk Ter Meulen te repareren of te vervangen. Zo’n behandeling beschadigt uw eigen tand niet en brengt uw facing naar zijn voormalige staat. 

Interesse in een porseleinen facing? Meld u aan bij Tandartspraktijk Ter Meulen 

Wilt u meer weten over hoe een facing plaatsen in zijn werk gaat, of bent u benieuwd naar de kleuren, mogelijkheden en prijzen van porseleinen facings? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Heeft u interesse in een porseleinen facing? Schrijf u dan in bij Tandartspraktijk Ter Meulen in Tilburg, door hier te klikken. 

Porseleinen facingPorselein facing

Facings laten plaatsen TilburgFacings porselein

Informatiefolder over facings

Bekijk