Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Tandvleesbehandelingen bij Tandartspraktijk ter Meulen

Laat uw kiespijn, gaatjes en opgezwollen tandvlees behandelen door Tandartspraktijk ter Meulen

Tanden kunnen pijnlijk aanvoelen en uiteindelijk verloren gaan door gaatjes, maar ook door ontstekingen aan het tandvlees en het kaakbot. Onprettige pijnklachten en tandvleesproblemen kunt u voorkomen door goed te poetsen, echter is een ingrijpende behandeling tegen ontstekingen soms genoodzaakt.

Hoe ontstaan ontstekingen?

Ontstekingen aan het tandvlees ontstaan doordat de aanslag op de tanden (de tandplaque) niet goed verwijderd wordt. Het tandvlees wordt dan rood en gezwollen en gaat makkelijk bloeden. De ontsteking kan verdwijnen door weer goed te gaan poetsen. Poetst u niet goed, dan zal de ontsteking langer duren en raakt op den duur ook uw kaakbot ontstoken. Ontstoken kaakbot sterft langzaam af en verdwijnt. Zo gaan de tanden en kiezen langzaam losser staan. Dit ontstekingsproces van het kaakbot vindt plaats zonder pijn. Dat maakt het zo gevaarlijk; u merkt er niets van. Op den duur gaan uw tanden en kiezen dan verloren.

Preventieassistentie van Tandartspraktijk ter Meulen

Het is van het grootste belang ontstekingen aan het tandvlees en het kaakbot te voorkomen, te genezen en de botafbraak te stoppen. Onze preventieassistente speelt hier een belangrijke rol in. Zij geeft u poets- en voedingsadviezen, reinigt uw tanden en tandvlees, verwijdert plaque en tandsteen en polijst uw tanden en kiezen.

Ontstekingen meten

Het kan zover komen dat de ontsteking van het tandvlees heeft geleid, of dreigt te leiden, tot een ontsteking van het kaakbot. Er is dan sprake van (verdiepte) pockets In dat geval is alleen reinigen niet voldoende. De tandarts brengt dan de mate van ontsteking van elke tand en kies in kaart, in een zogenaamde pocket- of parodontiumstatus. Daarnaast maken we, indien nodig, röntgenfoto’s, om te beoordelen of en hoeverre er botafbraak heeft plaatsgevonden. Hierdoor hebben we de conditie van uw parodontium helder in beeld en kunnen we u een goed onderbouwd behandeladvies geven.

De tandvleesbehandeling van Tandarts ter Meulen

Als u instemt met het behandelplan kunnen we met de behandeling starten. Uw ontstoken tanden en kiezen worden grondig gereinigd, zgn. initiële therapie. Tegelijkertijd wordt de mondhygiëne op een hoger plan getild, zodat u uw gebit beter schoon kunt houden en de parodontitis gestopt wordt.

Evaluatie na 3 maanden van de behandeling

Drie maanden na deze initiële behandeling komt u bij ons terug en wordt uw gebitssituatie geëvalueerd. We bespreken met u hoe u de behandeling heeft ervaren, of er nog klachten van bijvoorbeeld bloedend tandvlees zijn en of u goed in staat bent uw tanden grondig te reinigen. Dit is de herbeoordeling en wordt gedaan door de tandarts. Daarna neemt de mondhygiëniste nazorg op zich. Daarin evalueert zij de mondhygiëne en stuurt deze zo nodig bij. Als er nog restpockets zijn, houdt zij deze plakvrij, om te voorkomen dat de parodontitis zich verder ontwikkelt.

Maak een afspraak met Tandartspraktijk Ter Meulen om uw gebitsklachten te behandelen

Tandartspraktijk Ter Meulen helpt u graag af van uw pijnlijke klachten. Maak een afspraak met ons om zo snel mogelijk behandeld te worden. Voor verdere vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, wij helpen u graag!

Maak een afspraak