Gezwollen tandvlees behandelen bij Tandartspraktijk ter Meulen

Laat uw ontsteking aan uw tandvlees behandelen door Tandartsenpraktijk ter Meulen in Tilburg. Wij zorgen ervoor dat uw gezwollen tandvlees niet meer pijnlijk is. Onprettige pijnklachten en gezwollen tandvlees kunt u voorkomen door goed te poetsen. Echter is er soms een ingrijpende behandeling nodig tegen uw gezwollen tandvlees om de ontsteking te laten wegzakken.

Hoe ontstaat gezwollen tandvlees

Gezwollen tandvlees is een ontsteking aan uw tandvlees. Ontstekingen aan uw tandvlees ontstaan doordat het aanslag op de tanden niet goed verwijderd wordt. Het tandvlees wordt dan rood en opgezwollen. De ontsteking in het tandvlees kan verdwijnen door uw tanden goed te verzorgen. Wanneer u er niks aandoet, zal het tandvlees verder gaan opzwellen en de ontsteking verdergaan naar het kaakbot. Ontstoken kaakbot sterft langzaam af en verdwijnt. Zo gaan de tanden en kiezen langzaam losser staan. Dit ontstekingsproces van het kaakbot vindt plaats zonder pijn. Dat maakt het zo gevaarlijk; u merkt er niets van. Op den duur gaan uw tanden en kiezen dan verloren.

Preventiemaatregelen voor gezwollen tandvlees

Bij de preventie van tandvlees problemen speelt onze preventieassistente een grote rol. Zij houdt de verzorging in de gaten en kan u instructies geven over hoe u uw gebit beter kan verzorgen. Reinigt uw tanden en tandvlees, verwijdert tand plaque en tandsteen en zorgt voor het polijsten van uw tanden en kiezen.

Behandeling gezwollen tandvlees

Het kan zover komen dat de ontsteking van het tandvlees heeft geleid, of dreigt te leiden, tot een ontsteking van het kaakbot. Er is dan sprake van (verdiepte) pockets In dat geval is alleen reinigen niet voldoende. De tandarts brengt dan de mate van ontsteking van elke tand en kies in kaart, in een zogenaamde pocket- of parodontiumstatus. Daarnaast maken we, indien nodig, röntgenfoto’s, om te beoordelen of en hoeverre er botafbraak heeft plaatsgevonden. Hierdoor hebben we de conditie van uw parodontium helder in beeld en kunnen we u een goed onderbouwd behandeladvies geven.

Als u zich laat behandelen door tandartspraktijk ter Meulen zorgen we er eerst voor dat tanden en kiezen grondig gereinigd wordt. Tevens wordt uw mondhygiëne naar een hoger plan getild waardoor andere gebitsproblemen voorkomen worden.

Gezwollen tandvlees laten behandelen

Last van uw tandvlees en snel van de pijn af zijn? Maak een afspraak met tandartsenpraktijk ter Meulen of neem contact op voor vragen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:    
Dinsdag:      
Woensdag:  
Donderdag:  
Vrijdag:        

08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 13:00

CONTACT

Mondzorgpraktijk Ter Meulen
Prof. Dondersstraat 69
5017 HJ Tilburg
T: 013 - 543 65 54
F: 013 - 543 65 54
E: info@tandartspraktijktermeulen.nl

SPOEDGEVALLEN

Buiten de reguliere openingstijden kunt u voor spoedgevallen contact opnemen met de spoedgevallendienst:

0900 - 999 09 09

Privacyverklaring

Afspraak maken? Telefoonnummer tandartspraktijk Ter Meulen 013 – 543 65 54

Wilt u zich inschrijven
als nieuwe patiënt bij
Tandartspraktijk Ter Meulen?

Aanmelden bij Tandartspraktijk Ter Meulen
 

Mondzorgpraktijk Ter Meulen is lid van:
Nvvp NVve Krt Knmt
 

Tandheelkundige specialisaties

Bij Tandartspraktijk Ter Meulen kunt u terecht voor al uw reguliere tandheelkundige
behandelingen en de volgende specialisaties:
MCS gecertificeerd

 

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Ter Meulen

Beoordeling door klanten : 8.6/10 - 210 beoordelingen

Tandartspraktijk Ter Meulen Tilburg
Tandartspraktijk Ter MeulenTandartspraktijk Ter MeulenTandartspraktijk Ter MeulenTandartspraktijk Ter Meulen
Schrijf u in