Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Tandarts Maarten ter Meulen

Maarten ter MeulenMijn naam is Maarten ter Meulen. Ik oefen de tandheelkunde in de breedst mogelijke vorm uit. Het accent ligt in de praktijk op esthetische of cosmetische tandheelkunde, waarbij het gebit afhankelijk van de wensen van de patiënt verfraaid wordt. Hierbij kan men denken aan het sluiten van spleetjes tussen de tanden, herstellen van verkleuringen, standcorrecties. Hiervoor kan men kiezen uit verschillende behandelingen zoals composiet-facings, porseleinen-facings of kronen. Zie voor verder informatie bij behandelingen.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen (endodontie). Hiervoor maak ik gebruik van een speciale behandelmicroscoop waardoor ik in staat ben om zeer gecompliceerde en ingewikkelde wortelkanaalbehandelingen uit te voeren. Op dit gebied heb ik mij vergaand geschoold door het volgen van cursussen in binnen- en buitenland. Mijn praktijk is daardoor een verwijspraktijk voor meerdere collega-tandartsen.

Ik ben aangesloten bij de vakvereniging voor endodontie, de NVvE.

Ook de overige tandheelkundige zorg wordt verleend. Vullingen worden altijd vervaardigd van composiet (witte vulling). Kronen en bruggen worden vervaardigd van zirkonium, een keramisch en zéér sterk materiaal en esthetisch erg fraai. En we behandelen parodontitis volgens het zogenaamde paro-protocol, waarbij we ernaar streven de parodontitis te laten verdwijnen dan wel te stabiliseren zodat de patiënt zo lang mogelijk zijn gebit kan behouden.

Vandaag de dag is de tandheelkunde dusdanig ontwikkeld dat het voor de meeste algemeen-practici niet haalbaar is om alle onderdelen uit te oefenen. Daarom werk ik voor het plaatsen van beugels samen met orthodontisten, voor de chirurgie met kaakchirurgen en voor het plaatsen van implantaten met implantologen. De kronen en protheses die op de implantaten dienen te komen worden wel door mij vervaardigd.

De assistentes in mijn praktijk zijn gediplomeerd en hebben reeds jaren ervaring, waardoor zij in staat zijn mij deskundig terzijde te staan en u als patiënt volledig op uw gemak te stellen.