Tandarts Maarten Ter Meulen

Mijn naam is Maarten ter Meulen. Ik run een solo praktijk. Ik oefen de tandheelkunde in zijn breedst mogelijk vorm uit, waarbij het accent ligt op esthetische en cosmetische tandheelkunde. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen (endodontie).

Tandheelkunde van hoogwaardige kwaliteit

Ik heb speciaal hiervoor een behandelmicroscoop aangeschaft die mij in staat stelt om ook zeer ingewikkelde en gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen uit te voeren. Op dit gebied heb ik mij vergaand geschoold door het volgen van cursussen in binnen- en buitenland. Ik ben aangesloten bij de vakvereniging voor endodontie, de NvVE. waardoor ik tevens een verwijspraktijk voor meerdere collega-tandartsen heb.

De wortelkanaalbehandelingen in mijn praktijk worden altijd uitgevoerd onder cofferdam. Dat is een rubber, latex-vrij lapje dat de te behandelen tand- of kies isoleert van de mondholte. Hierdoor kan er hygiënisch gewerkt worden, want er komt niets meer vanuit de mond (speeksel bijvoorbeeld) in het behandelgebied, en, ook niet onbelangrijk, er kan geen instrument of vloeistof in de mondholte terechtkomen. Patiënten ervaren dit werken onder cofferdam doorgaans als zeer prettig.

Persoonlijke tandarts in Tilburg

Alle wortelkanaalbehandelingen worden uitgevoerd met behulp van de eerder genoemde behandelmicroscoop. Het grote voordeel hiervan is dat het werkterrein van de tandarts zeer sterk vergroot wordt en de kans op welslagen van de wortelkanaalbehandeling sterk wordt verbeterd. Zie ter illustratie de foto’s elders op de website.

Op het gebied van de cosmetische tandheelkunde voer ik veel esthetische correcties uit onder andere bij sterk verkleurde tanden, tanden die scheef staan en spleten tussen de tanden. Meestal gebruik ik hiervoor composiet (witte vulling), de zogenaamde veneer of facing of het schildje zoals het nu wordt genoemd, maar het gebruik van porselein is ook mogelijk. Dit laatste is kostbaarder en behoort tot de meest fraaie tandheelkundige voorzieningen. Zie ook de foto’s van verschillende behandelingen op de website .

Normale vullingen worden altijd uitgevoerd met composiet (witte vulling) en altijd met verdoving als u dat wenst.

Tandheelkundige zorg in al haar facetten

Ik ben van mening dat de tandheelkunde inmiddels dusdanig ontwikkeld is dat het voor één tandarts nagenoeg onmogelijk is geworden om de tandheelkunde volledig in al haar facetten te beheersen. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in een aantal onderdelen zoals hierboven is beschreven. Voor het plaatsen van implantaten werk ik samen met gerenommeerde implantologen. De voorzieningen die geplaatst worden op de implantaten, zoals kronen en protheses, worden wel door mij geplaatst. Ook werk ik samen met orthodontisten voor de beugels, met kaakchirurgen voor de chirurgie en met parodontologen voor uitgebreide tandvleesbehandelingen. De normale mondhygiëne en preventieve behandelingen worden in mijn praktijk verzorgd door een ervaren mondhygiëniste en preventie-assistentes.

De assistentes in mijn praktijk zijn gediplomeerd en hebben reeds jaren ervaring, waardoor zij in staat zijn mij deskundig terzijde te staan en u als patiënt volledig op uw gemak te stellen.

 
Maarten Ter Meulen

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag:    
Dinsdag:      
Woensdag:  
Donderdag:  
Vrijdag:        

08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 12:30 / 13:00 - 17:00
08:00 - 13:00

CONTACT

Mondzorgpraktijk Ter Meulen
Prof. Dondersstraat 69
5017 HJ Tilburg
T: 013 - 543 65 54
F: 013 - 543 65 54
E: info@tandartspraktijktermeulen.nl

SPOEDGEVALLEN

Buiten de reguliere openingstijden kunt u voor spoedgevallen contact opnemen met de spoedgevallendienst:

0900 - 999 09 09

Privacyverklaring

Afspraak maken? Telefoonnummer tandartspraktijk Ter Meulen 013 – 543 65 54

Wilt u zich inschrijven
als nieuwe patiënt bij
Tandartspraktijk Ter Meulen?

Aanmelden bij Tandartspraktijk Ter Meulen
 

Mondzorgpraktijk Ter Meulen is lid van:
Nvvp NVve Krt Knmt
 

Tandheelkundige specialisaties

Bij Tandartspraktijk Ter Meulen kunt u terecht voor al uw reguliere tandheelkundige
behandelingen en de volgende specialisaties:
MCS gecertificeerd

 

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Ter Meulen

Beoordeling door klanten : 8.6/10 - 210 beoordelingen

Tandartspraktijk Ter Meulen Tilburg
Tandartspraktijk Ter MeulenTandartspraktijk Ter MeulenTandartspraktijk Ter MeulenTandartspraktijk Ter Meulen
Schrijf u in