Patiëntenvertellen | Afspraak maken? 013 - 543 65 54

Ter Meulen Tandartspraktijk

Nieuws

 

De helft van alle kinderen liegt over tandenpoetsen

Ongeveer de helft van alle kinderen in het Verenigd Koninkrijk liegt over tanden poetsen. Hiervan laat een vijfde hun ouders denken dat ze goed hebben gepoetst. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van  Brushlink .  

Al gepoetst  

Uit het onderzoek bleek ook dat 48 procent van de kinderen ‘de hele tijd’ of ‘af en toe’ tegen hun ouders loog, waarbij ze zeiden dat ze hun tanden al hadden gepoetst terwijl dat niet het geval was.  

Maatregelen   

Een vijfde van de Britse kinderen nam andere maatregelen om het te doen lijken of ze hun tanden hadden gepoetst, zoals het bevochtigen van hun tandenborstel.  

Niet langer acceptabel  

‘Ik heb me laten vertellen dat als tienduizenden kinderen een jaar lang in het ziekenhuis zouden worden opgenomen om een lichaamsdeel onder algemene verdoving te laten verwijderen, vanwege een ziekte die volledig te voorkomen was, er rellen op straat zouden komen,’ zegt Professor Elizabeth Kay MBE, stichtingsdecaan op Peninsula Dental School en lid van de wetenschappelijke commissie van  Brushlink . ‘Toch accepteren we het op de een of andere manier wel als het op tanden aankomt.’  

Tandbederf de nieuwe gebroken arm  

Uit een nieuwe analyse van het NHS Digital Data bleek namelijk dat het aantal kinderen jonger dan tien jaar dat een ziekenhuisbehandeling nodig heeft vanwege tandbederf, twee keer zo hoog is als het aantal dat hulp nodig heeft voor een gebroken arm.  

Vitaal belang  

‘Producten zoals  Brushlink  en apps als  Brush DJ  zijn naar mijn mening van vitaal belang, omdat ze via technologie op kinderen reageren op een manier die voor hen meeslepend en boeiend is, waardoor we resultaten krijgen,’ aldus Kay.  

Toezicht houden  

Ongeveer een derde van het tandenpoetsen van kinderen wordt tweemaal per dag onder toezicht gedaan in het Verenigd Koninkrijk, blijkt uit het onderzoek. Ondanks aanbevelingen dat het toezicht hierbij van groot belang is, beweren 13 procent van de ouders dat ze nooit het tandenpoetsen van hun kinderen hebben begeleid.  

Leven lang gezondere mond   

‘Door goede mondgezondheidstechnieken bij kinderen in te bedden terwijl ze jong zijn, redden we ze niet alleen van pijnlijke, dure en uiteindelijk onnodige behandelingen, we zorgen ook voor een gezondere mond tot in de volwassenheid,’ zei Dr.  Dev   patel , oprichter en CEO van  Brushlink .  

Bron:
Dentistry.co.uk